Tulosta Tekstin koko: a A A

Palvelupiste merenkulkijoille

Cruise crew lounge Anchor Helsingin Hernesaaressa on avoinna kesäkuukaudet kansainvälisten risteilylaivojen henkilöstölle.

Cruise crew lounge Anchorissa merenkulkijoilla on mahdollisuus olla yhteydessä läheisiinsä.

Helsingin Hernesaaressa avataan kolmatta kertaa Cruise crew lounge Anchor -niminen palvelupiste kansainvälisten risteilylaivojen henkilöstölle.

LEHDISTÖTIEDOTE 3.6.2016

"Ankkuri" palvelee ulkomaisten risteilylaivojen henkilöstöä

Merimieskirkko ja Merimiespalvelutoimisto käynnistivät vuoden 2014 kesällä Helsingin Hernesaaressa maailmallakin harvinaisen palvelupisteen risteilylaivojen miehistöille. Vastaavaa risteilijäalusten miehistöille kohdistettua toimintaa on Venetsiassa, Kielissä, Barcelonassa ja Floridan Fort Lauderdalessa. Tänä vuonna Helsingin palvelupiste Cruise crew lounge Anchor on avoinna kolmatta kesää alkaen 13.6.2016.

Viime vuonna (2015) Helsingissä kävi 250 ulkomaista risteilijää. Kävijöitä "Ankkurissa" oli kaikkiaan n. 3 500, ja erilaisiin tapahtumiin osallistui tuhatkunta merenkulkijaa. Kaikkiaan kohtaamiskertoja on kirjattu palvelupisteen toiminnassa vuonna 2015 yhteensä 5 172 ja vuonna 2014 yhteensä 6 909. "Ankkuri" ei ole avoinna risteilymatkustajille, vaan nimenomaan alusten työntekijöille.

Kaupungin markkinointiorganisaatio Visit Helsinki arvioi risteilyalusten määrän olevan tänäkin kesänä noin 250. Risteilijäkausi alkoi 9. toukokuuta, kun ensimmäiset kolme suurta ulkomaista risteilylaivaa ankkuroituvat päiväksi Helsingin satamiin. Syksyn viimeinen alus saapuu Helsinkiin 12. lokakuuta.

"Ankkuri"-klubi sijaitsee laiturilla 2 (LHB) olevassa paviljongissa, jota aikaisemmin on käytetty matkamuistomyymälänä. Klubilta palvellaan myös muihin Hernesaaren laitureihin kiinnitettyjä laivoja ja se on auki kesä-elokuun ajan päivittäin aina kun Hernesaaressa on risteilyalus.

Klubilla tarjotaan merenkulkijoille muun muassa viestintä-, opastus-, kuljetus- ja liikuntapalveluita sekä valuutansiirtoa (MoneyGram). Tilassa pidetään myös pienimuotoista kanttiinia ja matkamuistomyymälää.

Merimieskirkon puolelta satamakuraattorina Hernesaaressa työskentelee tamperelainen yliopisto-opiskelija Matias Heikkilä, 23, joka toimi vuonna 2013 siviilipalvelusmiehenä Vuosaaren  merimieskirkolla. Merimiespalvelutoimiston työntekijänä toimii Ella Rönnberg, jolla on kokemusta työstä jo kahdelta aikaisemmalta risteilijäkesältä.

Palvelupiste sijaitsee sataman suljetulla alueella, eikä sinne pääse ilman kulkulupaa. Sen saamiseksi median edustajat voivat ottaa yhteyttä Jaakko Laasioon tai Pekka Karppaseen (yhteytiedot alla).

Ankkurin Facebook-sivut: https://www.facebook.com/anchorlounge


Lisätiedot:

Pekka Karppanen (Mepa / Finnish Seamen's Service): **@**, 0400 879 733
Jaakko Laasio (Merimieskirkko / Finnish Seamens's Mission): **@**, 0400 156 660

Kuvat: SMK/Marko Toljamo. Kuvia saa käyttää ja julkaista vapaasti asiayhteydessä.