Tervetuloa mukaan ensimmäistä kertaa järjestettävään maailmanlaajuiseen virtuaaliseen Suomi-kylään!
Suomi-Seura ry:n toteuttama virtuaalinen Suomi-kylä on uusi kohtaamispaikka maailmalla oleville suomalaisille, ulkosuomalaistoimijoille ja suomalaisille yrityksille. Suomi-kylä on avoin kaikille ulkosuomalaisille ja ulkosuomalaisuudesta kiinnostuneille vuorokauden ympäri 7.–13.6.2021. Osallistumiseen tarvitset vain tietokoneen ja toimivan Internet-yhteyden.
Suomi-kylän järjestelyistä ja kustannuksista vastaa Suomi-Seura ry. Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii rekisteröitymisen. Tapahtumaan rekisteröidytään Suomi-Seuran kotisivuilla (siirryt toiseen palveluun) olevan linkin kautta (på svenska, in english). Suomi-kylän ohjelmaa päivitetään Suomi-Seuran sivuille aina tapahtumapäiviin saakka.
Merimieskirkko on mukana tapahtumassa yhdessä Kirkon ulkosuomalaistyön kanssa yhteisessä kumppanihuoneessa ”Kohdataan kirkolla”. Kumppanihuoneessamme voit katsoa mm. Suomen ev.lut. seurakuntien verkossa pitämiä hartauksia, jumalanpalveluksia ja muita tilaisuuksia sekä osallistua keskusteluun.
Kumppanihuoneen chat ”Kirkon työntekijä tavattavissa” on avoinna 7.–13.6. kahdesti päivässä, klo 9-11 ja 15-17 Suomen aikaa. Merimieskirkolta chatissä vuorottelevat:
- ma. 7.6. klo 15-17 Hannu Suihkonen
- ti. 8.6. klo 9-11 Valtteri Salmi
- ke. 9.6. klo 15-17 Valtteri Salmi
- to. 10.6. klo 9-11 Tuomas Meurman
- pe. 11.6. klo 15-17 Marjaana Härkönen
- la. 12.6. klo 9-11 Hannu Suihkonen
- su. 13.6. klo 15-17 Hannu Suihkonen
Suomi-kylä luo kohtaamisia ja yhteisiä tunnemuistoja
Suomi-kylä on kohtaamispaikka, jossa keskustellaan ulkosuomalaisille tärkeistä asioista, esitellään ulkosuomalaisille suunnattuja palveluja sekä suomalaista kulttuuria ja osaamista. Ja ennen kaikkea – pidetään hauskaa yhdessä!
Virtuaalisen Suomi-kylän päätavoitteena on luoda yhteiskunnallista vuoropuhelua ulkosuomalaisuudesta sekä vastavuoroista sosiaalista kanssakäymistä. Sen tarkoituksena on myös lisätä sekä Suomi-Seuran että sen yhteistyökumppaneiden näkyvyyttä Suomessa ja ulkomailla.
Virtuaalisen Suomi-kylän tavoitteena on rakentaa siltaa koko laajan kansalaisyhteiskuntamme välille. Maailmalla asuu noin kaksi miljoona suomalaiset sukujuuret omaavaa henkilöä; 300 000 heistä on Suomen kansalaista.
Suomi-kylässä on mukana laaja kirjo erilaisia toimijoita ja paljon ohjelmaa. Suomi-kylässä voit jutella Suomen työmahdollisuuksista, keskustella viranomaisten kanssa mm. passi-, sosiaaliturva- ja verotuskysymyksistä ja ottaa osaa lukuisiin videokeskusteluihin ja webinaareihin. Voit myös tavata muita kyläläisiä kahvilassa, hengailla puistossa, osallistua aamujumppaan tai rauhoittua kyläkirkossa.
Suomi-kyläviikon aikana eduskunta järjestää etäopastuksia, joihin voi ilmoittautua Suomi-Seuran kotisivulla.
Ulkosuomalaisparlamentti kokoontuu etänä
Suomi-kylässä järjestetään 11.-12.6.2021 ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto, johon parlamentin toiminnassa mukana olevat ulkosuomalaisyhteisöjen edustajat ja tarkkailijat osallistuvat ensi kertaa etänä.
Ulkosuomalaisparlamentti (USP) on maailmalla olevien ulkosuomalaisyhteisöjen yhteistyöfoorumi. Jokainen ulkosuomalainen – kansalaisuudesta riippumatta – voi osallistua USP:n toimintaan paikallisen ulkosuomalaisen yhteisönsä kautta. Toiminnassa on mukana jo 543 ulkosuomalaisyhteisöä 37 maasta.
USP:n toiminta perustuu ulkosuomalaisyhteisöjen tekemiin aloitteisiin ja niistä muodostettaviin päätöslauselmiin, jotka toimitetaan valtionhallinnolle. Ulkosuomalaisparlamentin pidettävään istuntoon on toimitettu 90 aloitetta. Istunto-osallistujia odotamme yli 300.
Suomi-Seura
Suomi-Seura ry on ainoa ulkomailla asuvien suomalaisten asiantuntija- ja palvelujärjestö, joka edistää ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Suomi- Seuran missiona on vahvistaa 2 miljoonan ulkosuomalaisen yhteyksiä Suomeen ja tuoda ulkosuomalaisuutta näkyväksi yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa sekä välittää ajanmukaista tietoa Suomesta ulkomaille.
Suomi-Seura edistää ulkosuomalaisten ja Suomen välistä vuorovaikutusta, vaalii kulttuurista yhteyttä ja vahvistaa Suomi-kuvaa maailmalla. Suomi-Seuran tehtävänä on tarjota Suomessa ajankohtaista tietoa ulkosuomalaisuudesta ja varmistaa, että ulkosuomalaiset huomioidaan yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. Suomi-Seuralla on ulkosuomalaisparlamentti.