Merimieskirkon ehtoollisviini

Suomen Merimieskirkon virallinen kolehtipyhä on vuosittainen Merisunnuntai, Sea Sunday, syyskuun kolmantena sunnuntaina. Tämän lisäksi seurakunta voi kerätä yhden tai useamman kolehdin haluamaansa merimieskirkkokohteeseen.

Alttaripöydällä rivi ehtoollispikareita ja etualla Kirkkoviini-ehtoollispullo.
Merimieskirkon Kirkkoviini tilataan Alkon verkkokaupasta.

Kirkkoviinin välitysoikeus poistui Merimieskirkolta alkoholilainsäädännön uusinnan myötä vuonna 2018. Sama tuote samalla etiketillä on ollut sen jälkeen myynnissä Alkon verkkokaupassa.

Suomessa käytetystä ehtoollisviinistä noin 60 % on Merimieskirkon Kirkkoviini-Kyrkvin-etiketillä varustettua korkeatasoista pullotettua Malaga-viiniä. Prosenttiosuus on laskettu ennen maaliskuussa 2018 voimaan tullutta alkoholilakia, joka on voinut vaikuttaa myyntiosuuksiin.

Kirkkoviini on espanjalaista, tyypiltään Malaga Cruz -viiniä, joka on makeaa ja syvän kullanruskean väristä. Viini on tuotettu eettisiä periaatteita noudattaen Andalusian provinssissa Malagan kaupungin alueella, jossa on 12 000 hehtaaria viiniviljelmiä.

Katso Kirkkoviinin tuottamisen eettisten periaatteiden sertifikaatti (pdf).

Kirkkoviinin alkoholipitoisuus on 15 % ja sokeripitoisuus 190 g/l. Pullon tilavuus 75 cl. Viiniä voi laimentaa korkeintaan 50 %, mutta laimennettu viini ei säily pitkään. Viini on vegaaninen

Kirkkoviinin maahantuonti ja tilaukset

Kirkkoviinin tuo maahan Merimieskirkon yhteistyökumppani Brukett, Aleksis Kiven Katu 52-54, 00510 Helsinki.

Kirkkoviini tilataan Alkon verkkokaupasta, josta tuotteen saa tilattua lähimpään Alkoon. Minimitilausmäärää ja kuljetusmaksua ei peritä. Toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Jos tuote on Alkon verkkokaupan varastosta loppu, toimitusaika-arvio on 5-10 arkipäivää.

Malaga-viinin hinta päivittyy Alkon sivuille.

Mainitse tilauksessasi:

  • toimitusosoite
  • laskutusosoite
  • toivottu toimitusaika
  • tilausmäärä
  • tuotenumero 9516163
  • tuotenimi Bonne Nouvelle Merlot 75cl.