Suomen Merimieskirkko ry

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee merimieskirkko.fi, britannia.merimieskirkko.fi, saksa.merimieskirkko.fi, belgia.merimieskirkko.fi, hollanti.merimieskirkko.fi, espanja.merimieskirkko.fi ja kreikka.merimieskirkko.fi -sivustoja ja on laadittu 22.9.2020 ja sitä on viimeksi päivitetty 22.6.2023.

Verkkosivusto on uusittu ja julkaistu 31.10.2023. Uutta sivustoa ei ole vielä validoitu.

SIVUSTOA KOSKEVAT LAINSÄÄDÖKSET

Suomen Merimieskirkko ry pyrkii takaamaan digitaalisen saavutettavuuden yhdenvertaisesti kaikille. Parannamme käyttäjäkokemusta jatkuvasti ja saavutettavuutta edellyttää laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019).

VAATIMUSTENMUKAISUUSTILANNE

Verkkosivusto täyttää suurimmalta osin AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1). Olemme ottaneet AA-tason saavutettavuuskriteerit käyttöön verkkopalvelu-uudistuksessamme kesäkuussa 2023.

Sivuston keskeiset saavutettavuuspuutteet on kuvattu alla:

SISÄLLÖT, JOTKA EIVÄT OLE SAAVUTETTAVIA:

  • Vanhoilta verkkosivuilta siirretyissä vanhoissa (julkaistu ennen xxx) artikkeleissa, uutisissa ja muissa ajankohtaisjulkaisuissa ei välttämättä ole tekstivastinetta kaikissa kuvissa. (WGAC 1.1.1)
  • Videot: Sivustolla olevat videot tekstitetään kahden viikon kuluessa julkaisusta, pois lukien ennen 23.9.2020 julkaistut videot, jotka eivät kuulu lain piiriin. (WCAG 1.2.2, 1.2.5)
  • Asiakirjat (Pdf, Word, Powerpoint, Excel): Osa tiedostoistamme, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018, eivät kuulu lain soveltamisalaan, eivätkä välttämättä ole saavutettavia. Ei-saavutettavassa muodossa olevan tiedoston tiedot saat pyytämällä alla olevien yhteystietojen kautta. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 17 §)
  • Kartat: Sivustolla on esitetty joitain tietoja karttanäkymän avulla. Karttojen avulla esitettävä opastava informaatio tarjotaan sivustolla saavutettavassa muodossa tekstinä. Kartat, joita ei ole tarkoitettu navigaatiokäyttöön eivät kuulu lainsäädännön piiriin. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 3 §)
  • Videot: Sivustollamme on videoita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020, joissa ei ole tekstitystä tai kuvailutulkkausta. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 17 §)

SAAVUTETTAVUUDEN ARVIOINTI

Saavutettavuusarvio perustuu selaintestauksiin, ruudunlukulaitetestauksiin sekä näppäimistönavigointitestauksiin verkkopalvelukumppanimme toimesta.

Saavutettavuus on tarkistettu sivuston ja sisällön ohjelmallisella saavutettavuustarkistuksella sekä manuaalisesti. Ohjelmalliset tarkistukset on suoritettu 20.4.2023 ennen verkkosivuston päivitystä.

SAAVUTETTAVUUSSELOSTEEN PÄIVITTÄMINEN

Sivuston saavutettavuudesta huolehditaan tekniikan tai sisällön muuttuessa. Tätä selostetta päivitetään sivuston muutosten yhteydessä.

PALAUTE JA YHTEYSTIEDOT

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivuillamme? Ilmoita siitä ensisijaisesti meille, niin teemme parhaamme, jotta voimme tarjota tiedot ja sisällöt saavutettavassa muodossa niin pian kuin mahdollista! Kiitämme kaikesta palautteesta. Pyrimme vastaamaan palautteeseen 14 päivän sisällä.

Anna saavutettavuuspalautetta lähettämällä palautetta sähköpostitse info@merimieskirkko.fi tai marko.toljamo@merimieskirkko.fi.

Käyntiosoite: Provianttikatu 4, 00980 Helsinki
p. +358 50 521 9821 (Marko Toljamo)

SAAVUTETTAVUUDEN OIKEUSSUOJA JA TÄYTÄNTÖÖNPANOMENETTELY

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö:
saavutettavuus@avi.fi
Puhelinvaihde: 0295 016 000

YHTEENSOPIVUUS SELAINTEN KANSSA

Verkkosivusto on suunniteltu yhteensopivaksi ja toimii parhaiten uusimmilla versioilla alla mainituista selaimista:

  • Älypuhelimella: Google Chrome ja Safari
  • Tabletilla: Google Chrome ja Safari
  • Tietokoneella Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari ja Microsoft Edge.

TEEMME JATKUVASTI TYÖTÄ SAAVUTETTAVUUDEN PARANTAMISEKSI

Merimieskirkon verkkosivusto on julkaistu 15.09.1997.
Tämä verkkosivusto on uusittu ja julkaistu 31.10.2023.