Työmme laivoilla

Merimieskirkon toiminta on alkanut merimiesten sielunhoitoyhtiönä ja sitä tehtävää toteutamme edelleen. Teemme toimipisteittemme alueella olevissa satamissa laivakäyntejä ja laivakuraattorimme kulkevat mukana monella suomalaislaivalla.

Punainen auto, jonka sivupeilistä näkyy kuljettaja, ajaa laiturialueella kohti laivaa.
Kirkon auto laivan vierellä on odotettu vieras.

Maailmalla satamat kasvavat ja tehostavat toimintaansa. Aikanaan merimieskirkot rakennettiin sataman lähelle ja siinä jotkut edelleen ovatkin, mutta meille tärkeät satamanosat voivat olla pitkien matkojen päässä. Merimieskirkon pikkubussi on tärkeä työkalu niin laivoille kuin sieltä pois pääsemiseen.

Laivakäynti on merimieskirkon ojennettu käsi. Siinä voidaan jutella mukavia (tai vakavia) ja sopia kuljetuksista kuljetuksia kirkolle tai asioille. Monessa satamassa toimitamme laivalle myös Mepan (Merimiespalvelutoimisto) palvelut .

Laivakuraattorit ovat suomalainen tapa tuoda Merimieskirkon palvelut laivan päälle. Mukana kulkeva työntekijä osallistuu laivan arkeen ja voi tarvittaessa olla keskustelukumppani aroissakin asioissa. Työhyvinvoinnin lisääminen on missiomme niin henkilökohtaisella kuin työyhteisön tasolla.

Merimieskirkko osallistuu erilaisiin suomalaisiin merenkulun yhteishankkeisiin tarjoten henkisen huollon osaamistaan yhteisölle.

Lähin merimieskirkko on puhelinsoiton tai viestin päässä

Suomalaisia merimieskirkkoja on Suomessa seitsemän ja Euroopassa toinen mokoma. Lisäksi merenkulkijan käytettävissä on ICMA-yhteisömme maailmanlaajuinen merimieskirkkojen verkosto.

Tutustu muihin työmuotoihimme