Uusi yhteistyö kirkollisessa ulkosuomalaistyössä konkretisoituu

Kirkollisen ulkosuomalaistyön operatiivinen vastuu työsuhteineen Espanjassa ja itäisellä Välimerellä siirtyy Merimieskirkolle 1.6.2023 mennessä.

 width=
Kohtaamispaikkana Fuengirolassa toimii Los Bolichesin seurakuntakoti. Kuva: Jarmo Karjalainen.

Uusimpana esimerkkinä Kirkkohallituksen ja Suomen Merimieskirkon välillä solmitusta yhteistyösopimuksesta on Espanjaan rekisteröityneen Aurinkorannikon seurakunnan (Manner-Espanjan suomalainen evankelis-luterilainen kirkko) johtavan pastorin Jarmo Karjalaisen työsuhteen siirtyminen Suomen Merimieskirkkoon 1.6.2023. Manner-Espanjassa työskentelevät papit ja kanttorit ovat tähän saakka olleet työsuhteessa Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon.

Aurinkorannikolla on suuri ja kasvava, noin 25 000–30 000 hengen suomalaisyhteisö. Aurinkorannikon toisena pastorina aloittaa syyskuussa Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson. Häntä ennen tointa hoitaa määräaikaisena toukokuusta syyskuuhun Reijo Leino.

Ulkosuomalaistyöllä tarkoitetaan ympärivuotista työtä suomalaisten parissa eri puolilla maailmaa. Merimieskirkolla on Aurinkorannikolla myös kaksi sosiaalikuraattoria, joiden työtä rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Turistityö palaa Merimieskirkkoon

Uuden yhteistyösopimuksen mukaisesti talvikauden 2023–2024 kaikki turistipapit ja -kanttorit aloittavat niin ikään Merimieskirkon työntekijöinä. Espanjaan sekä Kyprokselle ja Turkkiin valittiin 11.4.2023 yhteensä neljä pastoria ja viisi kanttoria. Työntekijävalinnoissa kuultiin myös paikallisten suomalaisseurakuntien seurakuntaneuvostoja. Kirkollinen turistityö on syksystä kevääseen kestävää määräaikaista työtä suomalaisten suosimissa kohteissa.

Vapaaehtoisen turistipapin tiedetään toimineen Teneriffalla vuonna 1962, mutta varsinaisesti turistityön alkuna pidetään vuotta 1977, jolloin Lontoon suomalainen merimiespappi Seppo Heikkilä saapui Kanariansaarille. Suomen ev.lut. kirkko aloitti kirkollisen turistityön vuonna 1988 suomalaisten suosimissa kohteissa. Merimieskirkon viimeinen turistipappi ennen uutta kirkollista yhteistyötä oli Erkki Kokko, jonka työ päättyi Kyproksella keväällä 2001.

Lisätietoja antaa:

Hannu Suihkonen
Pääsihteeri
+358 40 192 2778
hannu.suihkonen@merimieskirkko.fi

Jarmo Karjalainen
Johtava pastori
+34 649 194 085
jarmo.karjalainen@evl.fi

Linkit:

https://www.aurinkorannikonseurakunta.fi

https://merimieskirkko.fi/Uutiset/