Jalkapalloa ja euroviisuja Hampurin merimieskirkolla 14.5.2022

Pohjois-Saksassa Hampurissa vietetään lauantaina 14.5. yhteispohjoismaista päivää.

Päivä alkaa pohjoismaisella jalkapalloturnauksella klo 14.00 paikallista aikaa. Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan merimieskirkot, jotka sijaitsevat Hampurissa lähellä toisiaan saman kadun varrella, kokoavat parhaillaan joukkueitaan jalkapalloturnaukseen.

"Punatiilisen Hampurin merimieskirkon kaksikerroksinen julkisvu. Porrastasanteella on puinen keinu ja etualle on ripustettu Suomen lipuista koostuvat nauhakoristeet".
Hampurin merimieskirkon sisäänkäyntiä koristavat Suomen liput. Kuva: Marko Toljamo.

”Taitoa tai kokemusta jalkapallosta ei välttämättä tarvita, tärkeintä on innokkuus. Päällimmäinen tarkoitus on viettää kiva pohjoismainen päivä”, sosiaalikuraattori Saara Mughal taustoittaa.

Turnaus pelataan seitsemän hengen sekajoukkuein, eli jokaisessa joukkueessa on oltava niin miehiä kuin naisia – ikärajoja ei ole. Pelejä kertyy kaksi: välierä sekä finaali- ja pronssiottelu.

Turnaus pelataan paikallisella jalkapallokentällä Hafencityssä noin parin kilometrin päässä merimieskirkosta. Voittajalle on luvassa maineen ja kunnian lisäksi pokaali, joka matkaa voittajajoukkueen kotikirkolle.

”Pelaajien lisäksi paikalle toivotaan tietenkin innokkaita faneja pitämään yllä Suomen värejä”, Saara kannustaa.

Yhteispohjoismaista yhteistyötä merimieskirkot ovat tehneet aikaisemminkin mm. myyjäisten ja erilaisten tapahtumien merkeissä, mutta jalkapalloturnaus on lajissaan ensimmäinen.

Itse tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne, mutta kunkin vuoden voittajajoukkue saa valita seuraavan vuoden yhteispohjoismaiselle mittelölle lajin ja ajankohdan.

Kisailua viisumenestyksen merkeissä

"Näkymä saliin, jossa kolme ihmistä valmistelee tilaisuutta. Tilassa on parkettilattia, pöytäryhmiä valkoisilla pöytäliinoilla, katossa videotykki".

Hampurin merimieskirkon Eevansalissa on vuosien saatossa järjestetty monenlaisia tapahtumia ja tilaisuuksia. Kuva: Tiina Ylitalo.

Turnauksen jälkeen päivä jatkuu grillailun ja saunomisen merkeissä Hampurin suomalaisella merimieskirkolla ja huipentuu yhteiseen euroviisukatsomoon klo 21.00, jolloin Torinossa Italiassa järjestettävä euroviisufinaali alkaa. Eurovision laulukilpailuja katsellaan isolta screeniltä ns. Eevansalissa.

”Merimieskirkon kauppa ja kahvila palvelevat läpi viisuillan, joten nälkä tai jano ei kannustajilla pääse yllättämään”, Saara Mughal kertoo.

Euroviisuja on Hampurin merimieskirkolla katsottu aikaisemminkin suomalaisten kesken, mutta tänä vuonna ”kisakatsomoon” kokoonnutaan ensimmäisen kerran pohjoismaisella porukalla paikallisiakaan unohtamatta.

”Tottakai toivomme, että näemme finaalissa Saksan lisäksi kaikkien neljän pohjoismaan edustajat, jotta pääsemme ystävällismielisesti kisailemaan myös viisumenestyksen merkeissä.”

Tanska ja Norja tavoittelevat euroviisujen loppukilpailupaikkaa ensimmäisessä semifinaalissa 10.5., Suomi ja Ruotsi toisessa semifinaalissa 12.5. Saksa on Euroviisujen yksi viidestä suuresta rahoittajamaasta ja on mukana finaalissa ilman karsintaa.

"Takaseinällä punatiilinen takka ja etualla pöytäjalkapallopeli".

Hampurin merimieskirkon takkahuoneessa, joka toimii samalla vilvoittelutilanan saunojille, voi pelata pöytäjalkapalloa. Kuva: Marko Toljamo.

Lisätietoja:

Saara Mughal, sosiaalikuraattori
saara.mughal@merimieskirkko.fi
+49 160 281 7858

Pohjois-Saksan suomalainen merimieskirkko, Hampuri