Rolf Steffansson pastoriksi Aurinkorannikolle

Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson siirtyy Suomen Merimieskirkon palvelukseen. Hän aloittaa suomalaisen seurakunnan pastorina Espanjan Aurinkorannikolla 1.9.2023.

"Vaaleatukkainen, silmälasipäinen, siniseen pikkutakkiin pukeutunut mies huoneessa, jonka valkoisella seinällä on maisema-akvarellityö."
Sipoolaissyntyinen Rolf Steffansson muuttaa Fuengirolaan vaimonsa kanssa. Pariskunnalla on neljä aikuista lasta. Vapaa-ajallaan Steffansson harrastaa lenkkeilyä, historiaa ja matkustamista. Kuva: Sami Mannerheimo.

Pastori, TM Rolf Steffansson on työskennellyt Suomen Lähetysseurassa (>) vuodesta 1994 lähtien, poikkeuksena vuodet 2006–2008, jolloin hän toimi Pernajan kirkkoherrana. Vuosina 1994–2006 hän toimi Lähetysseuran ulkomaantyössä Tansaniassa muun muassa aluepäällikkönä. Lähetysseuran ulkomaantyön johtajana Steffansson aloitti 2008 ja vuosina 2015–2017 hän oli myös Suomen Lähetysseuran varatoiminnanjohtaja. Vuoden 2018 alusta lähtien Steffansson on työskennellyt Lähetysseuran toiminnanjohtajana.

Olen viidentoista vuoden aikana saanut tehdä mielekästä ja opettavaa työtä Suomen Lähetysseuran johtotehtävissä, ensin ulkomaantyönjohtajana ja sitten toiminnanjohtajana. Nämä ovat olleet monella tavalla kiinnostavia ja työkokemuksen kannalta rikkaita vuosia”, Rolf Steffansson kertoo.

Rolf Steffansson, 58, on kirkolliskokouksen pappisedustaja Porvoon hiippakunnasta sekä Helsingin seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsen. Hän on osallistunut Kirkkojen maailmanneuvoston ja Luterilaisen maailmanliiton ja ACT Allianssin työskentelyyn.

Rolfilla on laaja työkokemus eri tehtävissä kirkosta, kirkollisesta järjestöstä ja kansainvälisestä työstä. On hienoa, että saamme Rolfin ja hänen monipuolisen kokemuksensa ja osaamisensa Aurinkorannikon suomalaisen seurakunnan ja Merimieskirkon käyttöön”, sanoo Suomen Merimieskirkon pääsihteeri Hannu Suihkonen.

Espanjan Aurinkorannikolla on suuri ja kasvava suomalaisyhteisö, joka koostuu yhä enemmän työikäisistä ja perheellisistä suomalaisista. Aurinkorannikolla toimivan Espanjaan rekisteröityneen suomalaisen seurakunnan (>) johtavana pastorina toimii Jarmo Karjalainen.

Kirkkohallituksen ja Suomen Merimieskirkon välillä solmitun yhteistyösopimuksen mukaisesti kirkollisen ulkosuomalaistyön operatiivinen vastuu Espanjassa ja itäisellä Välimerellä siirtyy Merimieskirkon työyhteyteen kuluvan vuoden kesäkuuhun mennessä, muualla maailmassa tehtävä ulkosuomalaistyö vuoteen 2025 mennessä.

Haluan vielä kehittyä kirkon perusmissiossa eli seurakuntatyössä, ja tehdä vielä yhden työkauden ulkomailla. Näistä syistä innostuin heti Aurinkorannikon papin tehtävästä. Saan myös olla mukana toimeenpanemassa yhteistyösopimusta Kirkkohallituksen ja Merimieskirkon välillä, josta olen ollut mukana päättämässä kirkolliskokouksessa”, Steffansson taustoittaa.

Yleisen seurakuntatyön lisäksi Aurinkorannikon pastori osallistuu laaja-alaisesti papin eri tehtävien hoitamiseen, kuten kasvatustehtäviin (lapset, nuoret, rippikoulu), turistityöhön sekä vastaa osaltaan seurakunnan monipuolista viestinnästä. Tehtäviin kuuluu myös vapaaehtoisten johtaminen.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja, Suomen Lähetysseura, Rolf Steffansson: 043 8240 649, rolf.steffansson@suomenlahetysseura.fi

Pääsihteeri, Suomen Merimieskirkko, Hannu Suihkonen: 040 1922 778, hannu.suihkonen@merimieskirkko.fi


Mediatiedote 17.12.2020 Kirkkohallituksen ulkosuomalaistyön yksikön operatiiviset tehtävät siirtyvät Suomen Merimieskirkolle

Artikkeli 21.2.2023 Uusi yhteistyö kirkollisessa ulkosuomalaistyössä konkretisoituu