Naurusta hyvää oloa

Hymyilevä hattupäinen mies.

Nauraminen rentouttaa ja luo hyvää oloa sekä poistaa jännitystä. Mieli vapautuu. Hauskat yhdessä jaetut hetket auttavat selviämään haastavissakin tilanteissa. Nauraminen on hyvän kierrättämistä, koska se lisää myönteisiä tunteita ja positiivisuutta.

Milloin viimeksi nauroit? Nauraminen rentouttaa ja luo hyvää oloa sekä poistaa jännitystä. Mieli vapautuu, lihakset rentoutuvat.Hauskat yhdessä jaetut hetket auttavat selviämään haastavissakin tilanteissa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että nauraminen laskee kehon stressihormoneja.

Hyvän olon vinkkejä

– Nuku hyvin
– Syö hyvin ja monipuolisesti
– Naura paljon, hymy lisää hyvää oloa
– Liiku joka päivä vähintään puoli tuntia

Positiivinen ajattelu lisää toivoa: jäämmekö harmittelemaan tapahtunutta vai näemmekö siinä huonossakin tilanteessa toivoa ja myönteisyyttä siitä, että ei käynyt sen pahemmin. Kaikenlaisille tunteille on tilaa ja aina ei naurata, mutta jälkikäteen vastoinkäyminenkin saattaa naurattaa.

Hyvän olon hakeminen

Jokainen meistä hakee hyvää oloa. Sen saavuttamiseksi meillä on monenlaisia keinoja. Yksinkin ollessa kuulumme johonkin joukkoon, mistä saamme hyvän olon tunnetta.” Minä kuulun tähän porukkaan ja minut hyväksytään täällä sellaisena kuin olen”. Hyvää oloa kannattaa vahvistaa, sillä se ehkäisee väsymystä ja stressiä.

Seinää vasten istuva mies pitelee kasvojensa edessä punaista paperia, johon piirretty hymyemoji.

Nauraminen on hyvän kierrättämistä, koska se lisää myönteisiä tunteita ja positiivisuutta.

Huumori tuo ihmisiä yhteen. Sen on todettu lisäävän yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Me-henkeä voidaan ylläpitää ilon ja huumorin keinoin. Huumori on myös taitolaji. Joskus se saattaa myös erottaa ihmisiä. Kevyt huulenheitto saatta jostain ihmisestä tuntua kiusaamiselta. Vuorovaikutus on aina haaste. Miten siis lisätä hauskuutta elämään? Mieti hassuja ja hauskoja tapahtumia elämässi? Tärkeää on myös osata nauraa itselleen.