Etsitään kuvia merimiestatuoinneista

Terve! Olen saanut Suomen kulttuurirahastolta vuoden mittaisen tutkimusapurahan merimiestatuointeja käsittelevän kirjan/julkaisun kirjoittamiseen. Merimiestatuoinneista on Suomessa julkaistu hyvin vähän mitään kirjallista aineistoa, joten ajattelin paikata tutkimustyölläni tämän ammottavan aukon.

Kuitenkin, tarvitsen työhöni Sinunkin apuasi, koska vanhempaan merimieskulttuuriin liittyviä tatuointikuvia on löydettävissä hyvin vähän. Museoistammekaan ei niitä löydy. Voisitko siis tutkia vanhoja valokuva-albumejasi ja katsoa, löytyisikö sieltä mitään aiheeseen liittyvää? Olisin tällaisesta avusta erittäin kiitollinen.

Luvallanne skannaisin valokuvat ja lähettäisin ne teille takaisin. Kuvia voi myös lähettää itse skannattuina (mahdollisimman iso tiedosto) minulle sähköpostilla. Kuvat voivat olla millaisia tahansa, kunhan niissä jollain tavoin on esillä merimiestatuointi/-tatuoinnit. Ne voivat esittää itse tatuoimistapahtumaa tai olla vapaa-ajankuvia tai sitten kuvia vaikkapa työtehtävistä jne.

Kaiken luottamuksellisesti keräämäni aineiston luovutan tutkimukseni jälkeen luvallanne Rauman merimuseolle. Tällaisella vanhan ammattikulttuurin tallentamisella alkaa olla jo huomattava kiire. Tehdään siis yhdessä hyvä, komea ja tärkeä julkaisu!

Parhain terveisin
FT Jari Ruotsalainen
Kiertokoulu 34A, 82220 Niittylahti
sähköposti: jari.ruotsalainen@uef.fi
puhelin 044 972 6980